Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

Тиждень біології
Написав Administrator   
Понеділок, 19 квітня 2021, 07:08
      Весна - прекрасна пора року, що дарує нам чудову нагоду долучити дітей до праці у природі, розширити їх природничі знання, навчити бачити красу навколишнього світу, любити та берегти його.
     З 12 по 16 квітня в нашому освітньому закладі проходив  тиждень біології.  Активну участь у проведенні цього тижня взяли учні 5-11 класів. Було проведено ряд заходів, які  спрямовані на активізацію пізнавальної діяльності учнів з даного предмету. Здібні й талановиті учні школи показали свій високий рівень підготовки та зацікавленості до біології.
    Учні школи підготували виставку лепбуків та газет, кілька тематичних фотозон, які із захопленням використовували для селфі.  Знання біології не даються самі по собі, лише послухавши вчителя на уроці,  чи прочитавши параграф підручника, а здобуваються у творчому пошуку. Тому діти вчаться самостійно знаходити відповіді на поставлені перед ними завданнями шляхом створення проєктів. Учні 9-х та 10-х класів презентували  пошукові проєкти на екологічну тематику. 
       7-А клас взяв  участь  у КВК «Універсальна біологія», на якому дізналися багато неординарних та корисних цікавинок про світ біології.  Семикласники із захопленням поринули в атмосферу тваринного та рослинного світу, вивчали їх особливості та різноманіття, складали тематичні пазли та розпізнавали рослини. Хлопчики й дівчатка продемонстрували свої неабиякі здібності : ерудицію, кмітливість, творчість та  винахідливість.
        Учні 7-Б класу провели інтелектуальну гру « У світі тварин». Під час гри діти створювали міні-проєкти, використовуючи різні джерела інформації. Ця гра визначила індивідуальні знання кожного учня з біології, перевірила увагу, фантазію, вміння зосереджуватися, діяти у нестандартних ситуаціях.
    Здійснили подорож у країну кімнатних рослин під час КВК «Знай, люби, бережи!» учні 6-А та 6-Б класу. Оригінальною цю мандрівку допомогла зробити вчитель біології Чернишенко Т.В.  Діти готували цікаві розповіді про найдивовижніші та найбільш незвичайні рослини, котрі учні щодня можуть бачити, як у себе вдома, так і в школі, презентували фотозвіти зі  своїми улюбленими кімнатними рослинами.Найактивнішими були  Верба В., Каландирець А., Онищенко Б., Лаптєва М, Мілько В.
        Не залишились осторонь під час проведення тижня біології й батьки. Вони теж вирішили зробити свій внесок в озеленення та оформлення пришкільної території. Кукуруза Євгенія разом зі своїми доньками виростили розсаду петуній для висадження на шкільних клумбах. Каріна Кукуруза разом з однокласниками  висадили квіти на клумбах. Такий вид діяльності викликав у дітей живий інтерес та бажання творити красу навколо себе, адже на очах учнів земельна ділянка  перетворилась на різнобарвний килим. Діти отримали справжню насолоду,  споглядаючи результат своїх зусиль. 
     Для старшокласників була проведена інтелектуальна гра «Вірю-не вірю». З метою екологічного виховання,  учні переглянули фільми:  «Захистим природу разом», «Давайте берегти природу», «Як зберегти свою Землю». Учасники агітбригади висвітлювали екологічні проблеми сьогодення-захист природи, розділене сортування сировини.
      Потрібно зазначити, що «природній» ентузіазм, прагнення покращити своє життя і довкілля загалом продовжують панувати у нашій школі. Вони давно вже вийшли за рамки «Тижня біології». Наші уроки стають все цікавішими та  пізнавальнішими, позаурочна діяльність все більш  захоплюючою, а класи зеленішими .
      Підвівши підсумки тижня, діти зрозуміли наскільки цікавий і захоплюючий світ живого. Тож не будьмо байдужі до свого здоров’я, життя і навколишнього середовища!
19 04 2021
19 04 2021 1
19 04 2021