Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

Пласт - наша гордість і надія
Написав Administrator   
П'ятниця, 19 квітня 2024, 09:00
     Учні 4-А класу (вчитель  Бердак Світлана Володимирівна) взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Пласт - наша гордість і надія». Саме у квітні  у Львові була складена перша Пластова присяга. 
   Цей конкурс присвячений найдавнішій і найчисельнішій українській молодіжній скаутській організації України – Пласту, яка  об'єднує близько десяти тисяч членів різного віку ,  має свої представництва у понад 20 країнах світу та довготривалу історію. Метою організації є всебічне патріотичне виховання і самовиховання української молоді на засадах  моралі.
    Виконуючи  цікаві завдання конкурсу, учні дізналися, чому українська скаутська організація називається «Пласт», як стати пластуном, зовнішній вигляд пластунів, її власну символіку (Гімн, Пластовий Обіт, Прапори та Герб), відзнаки, цінності, заняття пластунів (майстерки, тренінги, екскурсії, дебати, рухливі ігри, співи), види діяльності (табори на природі та мандрівки). Кожен вихованець організації повинен був здобути чіткий перелік знань і умінь, що відповідав його віку. Під час таборування пластуни вчилися розводити багаття, збирати дрова, готувати їжу на вогнищі, орієнтуватися по компасу, збирати ягоди та гриби, виготовляти ложки й тарілки з деревини, будувати прихистки з підручних матеріалів – гілок і листя. 
    Учні також і творчо працювали, виготовивши  Герб Пласту – символ єдності цілого пластового руху  на рідних землях та поза їх межами.
 Серед відомих пластунів минулого був і Степан Бандера – український політичний діяч, борець за незалежність України. Сьогодні його ім’я знає весь світ.
     Всі учасники конкурсу із задоволенням очікували наступне завдання, намагалися його якнайкраще виконати. За свою працю всі  отримали яскраві іменні дипломи.       Творчих успіхів!
 19 04 24