Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

Екскурсія до музею
Написав Administrator   
П'ятниця, 26 січня 2024, 14:21
       Друга світова була однією з найкривавіших війн в історії людства, великим переламом  ХХ  століття, що докорінно змінив політичну карту й соціальну структуру світу.
       Україна постраждала в цій війні, була повністю окупована, загинуло багато мешканців, зруйновані міста й села. Наша Шпола теж перенесла злигодні фашистської окупації. Жителі  міста  боролися, вистояли та радо зустрічали визволителів.
      Це сталося 27 січня 1944 року. Тому  саме 27 січня для Шполи є визначною та пам'ятною датою. Завдяки воїнам 155-ої танкової бригади під командуванням підполковника  І. І. Прошина було назавжди покладено край пануванню фашистських окупантів у нашому місті.
      На честь цієї знаменної дати учні 8-В класу (класний керівник Золотарьова А.М.)   відвідали міський краєзнавчий музей. Дуже цікаву та змістовну екскурсію провела співробітниця музею Кунець Наталія Іванівна. Діти почули історію Шполи в деталях. Захоплююче поринули в період Другої світової війни. Саме подіям цих днів, визволенню міста від фашистської окупації, і присвячена була екскурсія до музею. Діти зрозуміли, що той історичний час мав велике значення для нашого народу. Українці тоді боролися зі страшним злом, як і сьогодні. Діти почули, що Шпола була в облозі німецьких військ. Солдати проявили великий героїзм у боях під час звільнення міста. Дорогу ціну в людські життя довелося заплатити, щоб звільнити Шполу та весь район від нацистів
       Тисячі воїнів поклали свої життя заради миру в Україні без ярма окупантів. У нашому місті немає жодної родини, якої б не стосувалася б та війна. Багато шполян загинули під час тих страшних подій. Увагу восьмикласників привернули  музейні експонати періоду Другої світової війни, цікаві фотографії. 
Діти в захопленні від пізнавальної та зворушливої екскурсії. Також привернула увагу їх родзинка експозиції музею – грошові знаки країн світу. Це неймовірно! Щоб роздивитися всі купюри, зовсім не було часу. А ще ж інші зали музею потрібно було переглянути. 
      Учні вже не перший раз відвідували музей. Вони із захопленням зазначили, що тут постійно додаються нові експонати, оновлюються фонди, працівники кожного разу повідомляють нові цікаві відомості з історії нашого міста та держави. Тому восьмикласники запланували відвідати краєзнавчий музей навесні та подякували його співробітникам за цікаву та змістовну екскурсію.
                                                                                                                                                                                Класний керівник 8-В класу.
29 01 24 00