Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

День цивільного захисту
Написав Administrator   
П'ятниця, 12 травня 2023, 12:45
      Щоб навчити учнів правильним діям у випадку виникнення надзвичайних ситуацій та під час воєнних дій -  бути рішучими, зібраними, відповідальними, не розгубитися, 11 травня 2023 року у Шполянському ліцеї №1 відбувся День цивільного захисту.
       Цей день був багатий на події та заходи, метою яких було систематизувати знання учнів про першу долікарську допомогу під час травмувань чи поранень, правила поведінки з вибухонебезпечними предметами, у разі виникнення радіаційної небезпеки, дії у разі вибуху фосфорної бомби, надзвичайні ситуації, нагадати порядок дій під час виникнення пожежі, стихійного лиха, повторити правила користування побутовими нагрівальними, електричними та газовими приладами та ін. Діти вчилися  шукати найбезпечніше місце в будівлі або на вулиці під час події, правильно надягати хімічний костюм або протигаз, користуватися компасом. 
       Для учнів 1 – 4 класів організовано виставку тематичної літератури  «Безпечне довкілля» та виставку малюнків на тему мінної безпеки, проводили бесіда на тему  «Вогонь - друг. Вогонь - ворог» (1-А клас), вікторини «Крок за кроком ЦЗ» (1-Б клас), «Цивільний захист»(3-Б клас, 4-А клас), перегляд презентації «Як ми маємо діяти коли чуємо сигнал сирени?»(3-А клас), вчились надавати допомогу постраждалим під час практичного заняття «Домедична допомога»(4-А клас). 
5-А, 5-Б  та 7-В класи під час  вікторини «Збери тривожну валізу» навчались збирати необхідні речі в надзвичайних ситуаціях, а 7-А та 7-Б класи вчились користуватись індивідуальними засобами захисту під час практичного заняття.
      Учні 6-х класів переглянули інформаційне відео " Порятунок і захист людей у надзвичайних ситуаціях", виконували  інтерактивні вправи "Аптечка долікарської допомоги". Пізнавально пройшли урок-тренінг у 8-А класі «Порятунок людей у надзвичайних ситуаціях»  та вікторина у 8-Б класі «Правила безпечного користування електроприладами».
Учні 9-х та  10-х   класів продемонстрували свої уміння з надання першої долікарської допомоги під час тренінгу та вікторини (класні керівники  Вдовиченко О.І.,  Іванченко О.В.,  Кунець Л.В., Шевчук В.В.), а учні 11-х класів переглянули фільм «Ядерна зброя. Як уберегтись від ядерної небезпеки?» та відео «Безпека на воді». Під час естафети та тренінгового  заняття «Десмургія, як засіб першої допомоги» десятикласники закріпили навички накладання пов’язок, транспортування поранених та ін.
       День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально. Усі заходи  були організовані у формі навчальної гри та змагання  що спонукало до активної участі усіх учнів, адже  знання з цивільного захисту необхідні   у повсякденному житті.
 23 05 11
 
12 05 23
05 11 23 89
05 12 2023
11 05 23 1
 09643 0000