Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

Четвертокласники завітали до краєзнавчого музею
Написав Administrator   
П'ятниця, 27 січня 2023, 12:27
      27 січня - День визволення Шполи від нацистських загарбників. Визволення Шполянщини почалось 24 січня 1944 року. Перший і Другий Український фронт розпочали знамениту Корсунь – Шевченківську операцію. Наш край визволяти війська ІІ Українського фронту, а саме  5-та гвардійська танкова армія в складі якої діяла 69-гв. стрілецька дивізія . Саме останні прорвали лінію німецької оборони і вже 24 січня вибили ворога із Капітанівки і Журавки, а 25 січня був розгром гітлерівського гарнізону в Лебедині . Вранці, 26 січні, окупанти вже відступили в район села  Матусів.
Штурм Шполи розпочався о п’ятій ранку 27  січня. Наступ  танкової  бригади був  раптовим. І вже надвечір війська рушили на Звенигородку, на з'єднання з частинами військ 1-го Українського фронту.
      З нагоди відзначення пам'ятної дати до місцевого краєзнавчого  музею завітали учні 4-б класу  разом з вчителькою Павленко А.А. Діти з цікавістю слухали розповідь екскурсовода, задавали питання про сучасну російсько-українську війну та разом з дорослими порівнювали схожість історичних подій. А на кінець,побажали російському диктатору тої ж долі,яка спіткала свого часу фашиста  Гітлера..
Дякуємо дітям та їх вчительці за непідробну цікавість в очах  до історії рідного міста та непереможної країни !
27 01 23