Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

Інтелектуальна гра-конкурс знавців української мови "Мово українська, мово солов'їна"
Написав Administrator   
Четвер, 11 листопада 2021, 09:26
       День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже понад два десятки роки поспіль.  Кожному у дар Божий дана мова. Всі живі створіння на Землі спілкуються між собою: одні – мовою жестів, інші – мовою звуків. Лише нам, людям, найдосконалішим із мешканців Землі, була дарована можливість спілкуватися за допомогою мови. Саме завдяки їй ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. За допомогою мови ми бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненні скарби свого минулого і сучасного.
      У 4-Б класі (класний керівник Сіренко Л. М.) відбулася інтелектуальна гра-конкурс знавців української мови «Мово українська, мово солов’їна». НУШівці плели прикметниковий віночок, складали із пазлів вірш про мову, грали в ігри «Плутаниця» (розташовували слова у прислів’ях та приказках у правильному порядку), «Розумне перо» (замінювали речення фразеологізмами),  
 « Слово в слові» ( зі слова «соловейко» утворювали якомога більше нових слів), складали твір-есе «Як слово допомагає в житті», малювали малюнки.
       Діти не тільки весело провели час, а й збагатили свої знання рідної мови, вдосконалили мовні вміння.
 2021 11 11