Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

Відбулися уроки фінансової грамотності
Написав Administrator   
Понеділок, 20 вересня 2021, 14:30
       16 вересня в нашому освітньому закладі відбулися уроки фінансової грамотності, які провели вчителі географії та економіки  Коломійчук Тетяна Анатоліївна та Кириченко Галина Валеріївна з учнями 5-х і 9-х класів.
       Учні ознайомились з новою та цікавою для них темою «Гроші». З подивом дізналися, що на початку розвитку людської цивілізації у суспільства грошей, як таких не було: існував бартер. Пізніше мірилом грошей слугували різні речі: мушлі молюсків, металеві сокири, фініки, какао-боби, цибулини тюльпанів (у Голландії), хутро, сіль, а пізніше – золото та срібло. Перші гроші в Київській Русі з’явились ще за князів Володимира та Ярослава. У 12-13 ст. при проведенні значних фінансових операцій широко використовувались срібні зливки – гривни, - звідси і пішла назва української грошової валюти. До речі, рубль – прямий нащадок гривні.
Захід дуже сподобався дітям, адже він мав не тільки інформаційний характер, а й допоможе практично застосувати отримані знання з фінансової грамотності в майбутньому.
 21 09 21