Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

Переможці конкурсу «Творимо громаду разом» відвідали місто Київ
Написав Вадим Миколайович   
Понеділок, 07 червня 2021, 10:34

Незабутніми, переповненими чудовими емоціями і враженнями, стали минулі вихідні для двадцяти учнів нашої громади. За ініціативи міської ради Шполянської об’єднаної територіальної громади та за сприяння фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» у Шполянській міській раді з 18 вересня було започатковано конкурс «Творимо громаду разом» з покращення благоустрою нашої громади.
Старшокласники Шполянської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1 та Іскренського НВК,які стали переможцями, отримали чудовий подарунок – екскурсію до міста Києва. Поїздка стала можливою завдяки активній підтримці депутата обласної ради від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Анатолія Миколайовича Ткаченка.

Ярослава Стеценко, учениця 9 – го класу Шполянської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1: ми побували у Межигір’ї, відомому як колишня резиденція президента В. Януковича. Місце дійсно унікальне за своїм розташуванням, чудово облаштованою парковою зоною. Нині тут квітують безліч насаджень. Я у захваті від неповторної краси парку.
Музика Станіслав, учень 9 – го класу Шполянської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1: мені теж дуже сподобалась екскурсія до Межигір’я. Найбільше враження справляє природа, краєвиди на Дніпро. Несподіванкою стало те, що у Межигір’ї є безліч птахів і тварин, які зовсім не бояться людей.

Кукуруза Каріна, учениця 9 – го класу Шполянської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1: на якісь декілька годин ми відчули себе мешканцями столиці. Для нас цікаво було зустріти знамениту балерину Катерину Кухар, українську кінозірку Дарію Петрожицьку. Дуже сподобалась набережна, якою в’їжджали у місто, прогулянка Маріїнським парком, де спостерігали за виступами вуличних музикантів.

Дмитро Куценко, учень 9 – го класу Шполянської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1: ми відвідали «Музей води». Крім цікавої і пізнавальної екскурсії, ми разом «будували вулкан», побували всередині мильної бульбашки. А ще дуже сподобалась атмосфера вечірнього міста.

Гурома Олександр, учень 10 класу Іскренського НВК: дуже сподобалась екскурсія до Межигір’я. Ми мали можливість позмагатись у стрільбі з лука, арбалета, відвідали зоопарк.
Під час прогулянки Хрещатиком доторкнулись до однієї з найболючіших сторінок нашої історії – відвідали місце загибелі Сергія Нагояна.

Єлизавета Вовк, президент учнівського парламенту Шполянської ЗОШ І – ІІІ ступенів №1: участь у проєкті ще більше згуртувала нас, ми вчились приймати колективні рішення, діяти і працювати як одна команда і разом вболівали за результат нашої праці. Наш проєкт «Зона відпочинку» є улюбленим місцем для учнів нашої школи – тут завжди людно, гамірно, весело. Хотілося б, щоб і надалі проводились такі чудові акції, більше того, маємо цілу купу ідей.

Різник Олександр, голова учнівського самоврядування Іскренського НВК: метою нашого проєкту було відродити занедбану криницю, що знаходиться біля школи. Ми відремонтували цябрину та реставрували верхнє кільце , упорядкували територію біля кринички, обсадивши її кущами калини. Нині всі мешканці села мають змогу користуватись нею, адже вода тут найкраща та найсмачніша. Вважаю, що такі ініціативи та конкурси дуже потрібні - ми знову готові перемагати!

07 06 2021 107 06 2021 2