Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

Відбувся Тиждень української мови і літератури
Написав Administrator   
П'ятниця, 13 листопада 2020, 17:07
Серед усіх предметних тижнів, Тиждень української мови і літератури є одним із  найулюбленіших. І хоча цього року старшокласники не  потрапили на вечір «Українські вечорниці», а молодші школярі не ласували гуртом улюбленими варениками, велика кількість заходів все ж відбулася за активної участі школярів. Хочемо розповісти про найцікавіші.
       Челендж « Люби і знай українську мову» відбувся у 4 – А класі (класний керівник Марченко С.В.) . Учні обмінювались один із одним правилами написання слів, допомагали правильно розставити наголоси у словах, змагались у вікторині «Знавці українських приказок та прислів’їв».
                        1 13 2020
     «Мово моя калинова» - свято, яке відбулось у   3 – Б класі (класний керівник Сіренко Л.М.). Учні були учасниками ігор «Показуха», «Ланцюжок», «Що є у мові», змагались у декламуванні віршів про рідну мову, відгадували загадки, слухали казку про мову, працювали з прислів’ями, слухали українські пісні.  По закінченню заходу учні зробили такий висновок: мова єднає між собою різні покоління людей, вона передається як заповіт, як найдорожча спадщина. 
                       2 13 2020
    
     Вікторина «Мово українська, гордосте моя!» - відбулась у 2 – Б класі (класний керівник Павленко А.А.). Але цим наші завзяті другокласники не обмежились: взяли участі у VII Всеукраїнській олімпіаді з української мови «На урок» (осінь 2020) та організували конкурс до Дня української писемності та мови «Слово до слова».
                3 13 2020
 Заради прийдешніх поколінь ми повинні зберігати й шанувати мову, як це робили наші славні предки. Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє й майбутнє України!