Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

На варті здоров’я і життя наших дітей!
П'ятниця, 06 вересня 2019, 10:54
450 600
Шановні  батьки!                              
          Інформуємо Вас про вкрай складну епідемічну ситуацію  в Черкаській області  та державі  щодо захворювання на кір, краснуху, епідпаротит, дифтерію, правець та туберкульоз. З початку 2019 року в Україні захворіло на кір 54  тис. осіб. Померло від ускладнень 18 людей  (39 осіб з моменту спалаху в 2017році). Смертності серед вакцинованих не зареєстровано. Протягом першого півріччя  2019 року в Україні офіційно зареєстровано 1 775 випадків туберкульозу.   
          В країні за період з 2011 по 2018 рроки зафіксували 40 випадків захворювання на дифтерію та  124 - на правець.  Наслідки можливого спалаху дифтерії можуть бути набагато серйознішими. У випадку з кором, за статистикою, серед тисячі хворих помирає одна людина, а від дифтерії - від 50 до 100 смертей на тисячу інфікованих в разі надання медичної допомоги в повному обсязі, яке включає своєчасне введення протидифтерійної сироватки, відсутньої на цей час в лікувальних закладах.  Через відсутність медичної допомоги ймовірність смерті  від правцю майже стовідсоткова. Навіть із медичною допомогою ризики смерті від правця досить високі — від 10% до 70% залежно від лікування, віку постраждалої людини та її загального стану здоров’я.  Лікування  включає своєчасне введення протиправцевої сироватки,  якої також немає на цей час в лікувальних закладах. Єдиний спосіб захистися від правця та дифтерії — вакцинація. Імунітет після захворювання швидко минає, і є ймовірність повторного зараження, тому вакцинація необхідна, навіть якщо ви хворіли.
          Для того, щоб унеможливити виникнення спалаху та уникнути епідемії, в країні має існувати колективний імунітет. Це коли 95-98% населення вакциновані. У таких умовах хвороба не поширюється, але колективний імунітет "не працює" щодо правця. 
           Доводимо до  Вашого відома, що  згідно   статті 15 Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб»   дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з Календарем щеплень, відвідування дитячих закладів (виховних, навчальних, оздоровчих та інших) не дозволяється.
            Якщо Ви ще не зробили щеплення Вашій дитині запрошуємо на прийом  до сімейного лікаря для  проведення безкоштовної імунізації.  (Графік роботи додається).      
              Імунізація від усіх хвороб, за даними ВООЗ, запобігає 2-3 мільйонам смертей у світі щороку, а ще 1,5 мільйона людей можна врятувати, якщо охоплення щепленнями збільшиться.   
Бажаємо здоров’я Вам і Вашим дітям.