Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

ПОРАДИ БАТЬКАМ
Написав Вадим Миколайович   
Субота, 21 березня 2020, 19:13

7777

Шановні батьки! Безпека дітей — одне з важливих питань, які турбують всіх учасників освітнього процесу. А в ситуації з карантином — і поготів, адже не всі мають можливість працювати дистанційно чи залишити дитину з бабусею. Часто діти залишаються вдома самі. Проведіть із дітьми бесіду про правила поведінки під час карантину. Зверніть увагу на такі питання:
1) Що робити, якщо батьків немає вдома, а хтось намагається відкрити двері?
- Необхідно терміново зателефонувати батькам, а потім в поліцію (102). Розмова зі спеціалістом може затягнутися, а в цей час батьки зможуть подзвонити сусідам, попередити їх, і дитині нададуть допомогу.
2) Що робити, якщо з розетки пішов дим, а нікого з дорослих немає вдома?
- При виникненні пожежі або загрози займання/витоку газу необхідно швидко покинути квартиру і набрати номер пожежної служби (101), або служби газу (104).
Поки пожежна служба буде їхати, дитина має звернутися до сусідів. Самостійно гасити пожежу категорично забороняється!
3) ) Що робити, якщо ти відчув вдома запах газу?
- Потрібно негайно вийти з квартири, звернутися до сусідів або повідомити службу газу (104).
Навчіть дитину не соромитися і не панікувати — краще помилковий виклик, ніж вибух.
4) Незнайомий дорослий просить тебе про допомогу. Ти допоможеш йому?
- Поясніть дитині, що коли людина потребує допомоги, то в першу чергу звертається до дорослих. Тому якщо якийсь незнайомець просить про допомогу, потрібно відповісти йому категоричною відмовою. Можна сказати, що батьки не дозволяють спілкуватися з незнайомцями.
Причому відповідати потрібно швидко і відразу ж йти, бажано додому.
5)Що потрібно робити, якщо до тебе наближається зграя собак?
- У ситуаціях з тваринами головне — зберігати спокій і не провокувати їх на агресію. Не можна дивитися собакам у очі, але можна відволікти їх за допомогою якогось предмета (шапки, парасольки, зошита тощо). Потрібно обережно кинути предмет в сторону та поступово віддалятися від зграї, але не повертатися до неї спиною.
6) Ти підеш в гості до людини, з якою щойно познайомився?
- Навчіть дитину, що ходити в гості до малознайомих людей (навіть ровесників), не можна ні в якому разі. Це правило діє і в тому випадку, коли вони представляються друзями сім’ї.
7) Що ти будеш робити, якщо хтось в інтернеті погрожує тобі або твоїм близьким?
- Про погрози будь-якого характеру дитина має негайно повідомити батькам або поліції.
Шановні батьки! Розплануйте разом із дитиною її день. Зазначте час, коли вона має пообідати, коли дистанційно навчатися, коли гратиме в ігри, коли перебуватиме біля дому на свіжому повітрі і що саме має обов’язково виконати по дому. Так ви зможете навчити дитину планувати свій час і любити порядок.
Бажаємо здоров᾿я!