Меню

Банери

 image.jpeg

image.gif

111111

криза 

зір

Через епідемію коронавірусу карантинні заходи посилюються !!!
Написав Administrator   
Вівторок, 17 березня 2020, 09:49
Епідемія коронавірусу поширюється надшвидкими темпами. Наразі у країнах Європи найбільше хворих людей, нажаль є випадки уражених інфекцією COVID-19 і в Україні. Аби не допустити спалаху епідемії у громаді влада не чекає і продовжує вживати запобіжні заходи.
Сьогодні у кабінеті міського голови Сергія Кравченка відбулось оперативне засідання комісії ТЕБ та НС Шполянської міської ради ОТГ, під час якого були прийняті важливі рішення. Зокрема до прийнятих раніше заходів — призупинити культурно-масові та спортивні заходи в громаді, члени комісії розглянули питання рекомендувати на час карантину призупинити роботу закладів сфери обслуговування (кафе, ресторанів тощо), ринків — загалом всіх місць де є велике скупчення людей. Залишити відчиненими лише аптеки і продуктові магазини.
- Ввівши карантин багато людей не зрозуміли, що це був серйозний, застережливий крок, але школярі далі продовжують скупчуватись у центрі міста, парках і скверах, відвідувати спортивні майданчики тощо, наражаючись на небезпеку. Тому звертаюсь до батьків, опікунів неповнолітніх дітей, жителів громади проводити роз’яснювальну роботу стосовно загрози розповсюдження коронавірусу зі своїми дітьми і близькими, застерегти себе і свою родину від можливого ураження, - сказав міський голова Сергій Кравченко.
Відтепер скупчення підлітків у громадських місцях ретельно патрулюватиме місцева поліція та муніципальна інспекція міської ОТГ. Обговорили також очікувану «паніку населення» — масове скупчення людей у магазинах і аптеках, які скуповують продукти та ліки. Тому не виключено, що у закладах буде встановлено чергування аби врегулювати кількість покупців у приміщеннях. Також заплановано чергування біля шкільних спортивних майданчиків педагогічними працівниками.
Рішення комісії ТЕБ та НС про додаткові запобіжні заходи у громаді буде завтра винесено на розгляд і затвердження сесією міської ради.
Влада впевнена у підтримці депутатського корпусу, адже всі добре розуміють і аналізують загрозливу ситуацію у світі і в Україні, повинні максимально вберегти себе і оточуючих від жахливої хвороби.
Низку затверджених обмежувальних заходів під час карантину, буде доведено до жителів громади після засідання сесії. Також з депутатами буде обговорено винесення рекомендацій роботодавцям, які стосуються дистанційного виконання робочих обов’язків (при можливості виконувати роботу вдома) батькам, які мають малолітніх дітей.